DataMax Benelux biedt meerdere verpakkingsmogelijkheden voor je album, EP, CD-single of DVD. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn, zodat je de beste optie voor jouw situatie kunt kiezen.

De bekende CD-verpakkingen

CD in wallet (carton sleeve)

Deze low-budgetverpakking wordt veel gebruikt voor CD-singles en voor samplers. De wallet wordt standaard voorzien van een glanzende dispersielak.

CD in plastic of papieren hoes

Als de CD in een tijdschrift of boek verpakt moet worden, is dit de perfecte oplossing. De plastic en papieren hoezen zijn overigens ook verkrijgbaar zonder zelfklevende achterzijde.

CD in jewelbox

Deze klassieker is al jaren een verpakking die veel gekozen wordt door artiesten. De handzame, plastic verpakking is stevig en biedt een zeer goede bescherming voor de CD. Je kunt kiezen uit een jewelbox met een zwarte of transparante tray. Bij een transparante tray is de achterzijde van de backinlay zichtbaar.

Het boekje kan gebruikt worden voor het weergeven van songteksten en foto’s. Op de inlay wordt vaak de tracklist en de barcode vermeld. In de jewelbox past een boekje tot wel 48 pagina’s.

CD in brilliantbox (2-CD box).

De brilliantbox is een jewelbox voor 2 CD’s. Op de klaptray kunnen 2 CD’s geplaatst worden. Ook deze verpakking kan geleverd worden met een zwarte of transparante tray.

Unieke verpakkingen voor CD’s

CD in Digipack

Als je op zoek bent naar een unieke verpakking met een luxueuze uitstraling dan is de Digipack de juiste oplossing. Standaard is deze verpakking verkrijgbaar met 4 of 6 pagina’s / panelen. Dit noemen we ook wel een tweeluik of een drieluik. Andere varianten met 8 en 10 pagina’s zijn ook mogelijk.

Als je CD-productie een boekje bevat, kan deze verpakt worden in een slit of een sleeve. De CD wordt geplaatst op een plastic tray.  Er kunnen ook meerdere trays in een Digipack geplaatst worden. De Digipack is verkrijgbaar in zowel CD als DVD-formaat.

CD in Digisleeve of Digifile

Dit is het milieuvriendelijk alternatief voor een Digipack. Deze verpakking is geheel gemaakt van karton. Bij een Digisleeve wordt de CD geplaatst in een sleeve. Bij een Digifile wordt de CD geplaatst in een uitsparing. Ook kun je een boekje plaatsen in een slit of in een sleeve. Ook hier zijn meerdere pagina’s mogelijk. Digifiles zijn ook verkrijgbaar in DVD-formaat.

CD in Mediaboek

Door de CD te verpakken in een hardcover boek geef je jouw album een zeer exclusieve uitstraling.

De CD kan verpakt worden in een sleeve of op een tray. Het aantal pagina’s van het boek is onbeperkt. Er kunnen ook meerdere CD’s verpakt worden in een Mediaboek.

CD’s in clamshellbox (Digibox)

Een clamshellbox is de ideale verpakking voor meerdere cd’s. Elke CD gaat in een wallet of papieren hoes en wordt, vaak samen met een boekje, en of allerlei gadgets in een hard kartonnen box geplaatst. Alles is mogelijk!


DVD in DVD-box

De plastic DVD-box is de standaard verpakking voor DVD’s. Je kunt kiezen uit een zwarte of transparante box. In de DVD-box wordt een inlay of omslag geplaatst. De DVD zit vastgeklikt  op een hub. Ook is het mogelijk om een DVD-formaat boekje in de DVD-box te plaatsen.

Op zoek naar een extra speciale verpakking?

Speciale afwerkingen

Om je album extra speciaal te maken zijn er, tegen meerprijs, verschillende afwerkingen mogelijk.

Standaard zijn onze kartonnen digi-verpakkingen afgewerkt met een matte of glanzende dispersielak. Tegen meerprijs kan je ook kiezen voor UV-lak of laminaat voor een extra glanzende of matte uitstraling. Om nog meer op te vallen zijn goudfolie, embossing (reliëfdruk) of spot-UV (gedeeltes van de verpakking voorzien van hoogglans) populaire mogelijkheden. Ook zijn extra PMS-kleuren op het drukwerk mogelijk.

Speciale CD-effecten: vinyl- of goudlook

Wij kunnen je CD bedrukken met een ‘vinyl-look’ opdruk. De CD heeft dan het uiterlijk van een kleine LP. Normaliter wordt een CD geperst uit transparant plastic maar als je een ‘vinyl-look’ CD combineert met zwart plastic dan maakt dit het vinyleffect compleet.

Je kunt ook de CD door ons in goud laten metalliseren. In plaats van het bekende zilver is de onderkant van de CD dan geheel goudkleurig.

Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Extra bescherming

Om het product tegen stof en vuil te beschermen, adviseren wij om de verpakking te voorzien van cellofaan of krimpfolie.

Bij Datamax Benelux begrijpen wij hoe belangrijk het drukwerk is voor onze klanten. We besteden er dan ook veel zorg aan. Neem daarom gerust contact op met ons team. Door onze jarenlange ervaring in de markt kunnen wij je als geen ander adviseren over de gewenste verpakking voor je cd of DVD.

Heb je vragen over de diverse verpakkingen die we bieden?

Neem dan contact met ons op via sales@datamaxbenelux.nl, telefonisch via 0182 300 360 of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder!