Hoe kan ik een cd of dvd laten persen?

Voor jou is het produceren van een cd of dvd waarschijnlijk geen dagelijkse kost. Voor ons bij Datamax gelukkig wel. Door onze jarenlange ervaring begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk deze productie voor je is. We gaan altijd voor het allerbeste resultaat. We leggen je graag uit hoe alles in zijn werk gaat en wat we van jou nodig hebben om jouw productie in behandeling te nemen.

Plaats je bestelling eenvoudig via e-mail

Wij ontvangen je bestelling graag per e-mail. Dit kan een eenvoudig mailtje zijn met daarin het aantal stuks dat je wilt ontvangen en de titel van het album. Verder hebben wij de volgende informatie nodig:

  • Factuuradres;
  • Leveringsadres;
  • Telefoonnummer;
  • KVK-nummer (indien beschikbaar);
  • BTW-nummer (indien beschikbaar).

Heb je op onze website een offerte opgevraagd? Stuur deze dan mee met je bestelling.

Kies je afwerking voor een digi-verpakking

Als de cd verpakt wordt in een digi-verpakking (zoals een digipack, digisleeve of digifile) dan willen we graag de gewenste afwerking weten. Standaard kan je kiezen uit 2 afwerkingen: matte dispersielak of glanzende dispersielak. Wil je een andere afwerking? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden. Er is veel mogelijk, zoals een matte of glanzende UV-lak finish, spot-UV, metaalfolie, etc.

Zodra we bovenstaande gegevens ontvangen hebben sturen we een proforma factuur. Na ontvangst van de betaling wordt de order in behandeling genomen. Het is mogelijk om de order alvast in te starten als je nog geen master en/of artwork beschikbaar hebt. Mogelijk kan dit wat tijdwinst opleveren.

Master en artwork

Het artwork ontvangen wij graag in pdf-formaat en de master als DDP-image. Deze kan je bij ons aanleveren door gebruik te maken van een uploaddienst zoals WeTransfer. Stuur de WeTransfer-link naar sales@datamaxbenelux.nl

Wij controleren de master en het artwork op technische juistheid. Klopt er iets niet, dan laten we dit per e-mail aan je weten. Het is mogelijk om van het artwork per e-mail proeven ter akkoord te ontvangen. We wachten dan op je definitieve akkoord voordat we het artwork in druk nemen. Laat het ons weten bij het plaatsen van de order als je van deze service gebruik wilt maken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Buma Stemra

Tenslotte hebben wij toestemming van de Buma Stemra nodig voor de productie van je cd’s. Hiervoor kan je bij de Buma Stemra een licentie voor productie in eigen beheer (PIEB) aanvragen. Zonder deze licentie mogen wij het album niet in productie nemen. Meer informatie over het aanvragen van de Buma Stemra licentie vind je hier.

Dagelijks statusrapport

Tijdens het productieproces ontvang je van ons dagelijks een statusrapport per e-mail, waarin je de status van je order kunt volgen. In eerste instantie staat hier een fictieve verzenddatum in. De werkelijke leverdatum wordt bepaald zodra de master en het artwork door ons zijn goedgekeurd.

Heb je vragen over een cd of dvd laten persen?

Neem dan contact met ons op via sales@datamaxbenelux.nl, telefonisch via 0182 300 360 of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder!